Elastic Hard Biab gel - hoe gebruiken?

In: Tutorials Op:


Elastic Hard BIAB gel is een nieuwe generatie extra dichte nagelgel met penseel. Het kan worden gebruikt als basis voor gellak, als basisgel onder acryl of gel, als nagelversterker, als building gel voor nagelverlenging en ook om de C-curve te vormen.

Extra sterke hechting, zonder primer, dus bijzonder nagelvriendelijk! Verspreidt zich perfect, dus egaliserend effect op ongelijke nagels. Na het uitharden blijft het resultaat glanzend en glad.

Voordelen

 • Basis- en building gel in één
 • Dichte textuur
 • Zelfnivellerend
 • Ook geschikt voor nagelverlenging met sjabloon
 • Geschikt voor nagelcorrectie (ongelijke nagels, nagelproblemen)
 • Extra sterke hechting
 • Geen primer nodig, dus zachter voor de nagels

Functies

 • Basislaag: Perfecte basislaag voor gellak.
 • Nagelversterker: Kan puur of onder nagellak worden gebruikt bij manicure en pedicure, voor een zachte (primer is niet nodig) en sterke versterking van de natuurlijke nagels. Beschermt natuurlijke nagels tegen aanvallen van buitenaf en mechanische beschadigingen, de nagellak op het oppervlak gaat veel langer mee.
 • Egaliseert de nagels: Uitstekende oplossing voor problematische nagels (bijv. lepeltjesnagels) vanwege de dichtheid en oppervlakte-egaliserende functie. Glad oppervlak.
 • Nagelcorrectie: Geschikt om gebroken nagels te vervangen, ook voor langere nagels.
 • Nagelverlenging: Met sjabloon kan de nagel verlengd worden tot 5-7 mm.
 • C-curve maken: Geeft een plaklaag na uitharding (dient verwijderd te worden met gel cleaner).

Hoe gebruik je het als nagelversterker?

 1. Voorbereiden: Nagelriem losmaken, nagels in vorm vijlen, oppervlak matteren, nageloppervlak stofvrij maken, ontvetten/ontvochtigen met Perfect Prep (Perfect Bond Primer is niet nodig omdat Elastic Hard gel perfecte hechting heeft.)
 2. Elastic Hard aanbrengen: Breng een dunne laag Elastic hard gel op de nagel en zet de hand in de UV (2-3 min) of UV/LED lamp (30-60 sec).
 3. Kleur lakken: Breng een dunne laag gellak en zet de hand in de UV of UV/LED lamp. Herhaal deze stap nogeens.
 4. Verzegelen: Verzegel de gelakte nagel met een gelijkmatige laag toplak of matte toplak. Verzegelen is belangrijk, omdat het de houdbaarheid van de gellak verlengt.

Hoe gebruik je het als nagelverlenging?

 1. Voorbereiden: Nagelriem losmaken, nagels in vorm vijlen, oppervlak matteren, nageloppervlak stofvrij maken, ontvetten/ontvochtigen met Perfect Prep  (Perfect Bond Primer is niet nodig omdat Elastic Hard gel perfecte hechting heeft.)
 2. Nagel sjabloon aanbrengen
 3. Elastic Hard aanbrengen: Breng een dunne laag Elastic hard gel op de nagel en op de sjabloon. Laat het oppervlak enkele seconden egaliseren. Zet de hand in de UV (2-3 min) of UV/LED lamp (30-60 sec). Verwijderd de plaklaag na uitharding met gel cleaner.
 4. Vijlen: Perfectioneer de omtrek en de vorm van de nagel.
 5. Kleur Lakken (optioneel): Breng een dunne laag gellak en zet de hand in de UV of UV/LED lamp. Herhaal deze stap nogeens.
 6. Verzegelen: Verzegel de gelakte nagel met een gelijkmatige laag toplak of matte toplak. Verzegelen is belangrijk, omdat het de houdbaarheid van de gellak verlengt.

Ontdek onze verschillende BIAB gels

Tags: biab gel tuto

Reacties

Laat uw reactie achter