Hoe lak je nagels mooi en nauwkeurig?

In: Tutorials Op:


Hoewel nagels lakken voor een leek misschien simpel lijkt, weten velen niet hoeveel zaken er nodig zijn voor het perfecte eindresultaat.
 

Het is uiteraard niet zo dat de sterren hiervoor juist moeten staan, maar zonder de juiste zorg, zorgvuldige voorbereiding en een grondige kennis over nagellak is de kans groot dat we niet blij zullen zijn met onze nagels. In dit artikel lees je meer over de onmisbare stappen en regels voor een perfect eindresultaat.

Wat we ook lakken of schilderen, er zijn altijd bepaalde voorbereidingen nodig. Een van de belangrijkste aspecten daarvan is de oppervlaktebehandeling, een voorwaarde voor een goede hechting. Voor nagels betekent dit dat je het oppervlak het best zachtjes mat maakt en polijst, zodat na de behandeling de latere laagjes permanenter aan de nagelplaat blijven plakken. Het is ook erg belangrijk dat het oppervlak schoon is, want de lak hecht enkel perfect op droge, vette en stofvrije nagels.

De volgende stap: planning

De volgende stap is de planning. Er zijn ook verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden tijdens deze fase. Een van de belangrijkste zijn natuurlijk de noden van de klant, maar je past de ideeën best ook aan de mogelijkheden van de nagel aan. De grootte, vorm en neiging van de nagel om te breken en barsten hebben een fundamentele invloed op de keuze van het juiste type lak. Tijdens de behandeling kunnen we niet alleen traditionele, maar ook de steeds populairder wordende kwaliteitsgellak gebruiken. Soortgelijke regels zijn van toepassing op kleur. Aangezien verschillende kleuren optisch anders werken, krijg je de mogelijkheid tot een boeiend spel en variatie, en niet te vergeten: elk seizoen heeft zijn trendkleuren.

De laatste maar essentiële fase: verzorging

De laatste fase is er omdat de behandelings- en verzorgingsproducten voor het nagelbed meestal vetten en oliën bevatten, die op hun beurt langdurig lakken voorkomen. Er zijn tal van producten op de markt, met voor ieder wat wils en voor ieders noden en huidtype, maar de vuistregel is: wat we ook doen, de verzorging moet altijd de laatste stap zijn.

Echt mooi lakken vereist ervaring en routine, maar er zijn basismethoden en trucs die we gemakkelijk van de profs kunnen leren en hiermee komen we een stap dichter bij het esthetische eindresultaat. Zo zal een professional de lak altijd voor gebruik schudden om de kleur en textuur van de lak zo egaal mogelijk te maken. Probeer dekking te krijgen met zo min mogelijk penseelstreken, werk met lichte, lange bewegingen. Als er meerdere lagen worden aangebracht, wacht dan altijd tot de bestaande laag volledig droog is. Als je niet wil dat je nagels verkleuren, gebruik dan een basislak en als je wil dat het resultaat lang meegaat, vergeet dan de toplaag niet.

Gerelateerd door Tags

Reacties

Laat uw reactie achter