De lange weg – van bijenwas tot gellak

In: Nieuws Op:


Het doel van deze blogpost is zeker niet de geschiedenis van de nagellak uit de doeken te doen − hoewel het zeker een boeiend onderwerp is, je zou er zeker graag meer over willen lezen.

Je moet misschien gewoon weten dat dit is ontstaan in China rond 3000 voor Christus, maar al ook werd gebruikt om de handen te versieren in het oude Egypte en de rest van de wereld. Dit betekent dat vrouwen er al vijfduizend jaar belangrijk aan hechten om mooie handen te hebben. Sindsdien hebben ze verschillende instrumenten en methoden gebruikt om hun nagels te versieren. Door de eeuwen heen zijn bijenwas, eiwitten, gelatine, henna, karmijn, bergamotolie en andere stoffen vervangen door polymeren en verschillende additieven, en vandaag heeft gelpolish de wereld veroverd.

Waarom is gellak zo populair?

Kort samengevat: omdat het makkelijk te gebruiken en duurzamer is dan traditionele nagellak. Wil je meer weten? Lees dan verder! Het wonderbaarlijke aan gellak is dat het twee weken meegaat en dat het anbrengen net zo eenvoudig is als nagellak - dat wil zeggen, een legering van de twee.

Het slijt niet en chipt niet, dus je hoeft ook niet elke dag je nagels te verzorgen. Bedenk eens hoeveel tijd je besteedt aan het verzorgen en lakken van je nagels wanneer je traditionele nagellak gebruikt! Je moet het vrijwel elke dag verwijderen en opnieuw lakken, omdat de traditionele nagellak gemakkelijk van het nageloppervlak komt, en dat is zeker niet esthetisch.

Vergeleken met de gladde kunstmatige nagelgel en porselein is gellak een relatief flexibel materiaal, wat zeker kan tellen qua nagelbescherming. We gebruiken onze handen en vingers veel bij onze dagelijkse bezigheden, en onze nagels hebben een natuurlijke beweging die gel polish veel beter kan volgen, in tegenstelling tot harde materialen.

Gellak is extreem duurzaam, je kunt je nagels meerdere weken versieren zonder ze te beschadigen, omdat het perfect hecht.

En vanwege de oplosbaarheid is het gemakkelijk te verwijderen. Je hoeft enkel het juiste oplosmiddel te gebruiken, het is niet nodig om allerhande potjes te stockeren. (Hierdoor moet je echter ook goed opletten met welke stoffen je thuis of op het werk in aanraking komt, want naast aceton kunnen ook andere chemicaliën gellak oplossen. Als je met zo'n stof moet werken, gebruik dan rubberen handschoenen om je mooie nagels te beschermen!)

Met een hoogwaardige gellak-set kun je je nagels wekenlang mooi houden. Probeer het zo snel mogelijk!

Reacties

Laat uw reactie achter